Golonka pieczona z dodatkiem piwa

Golonka w piwie, czyli golonka pieczona z dodatkiem złocistego trunku, to tradycyjny przepis z Bawarii (Niemcy). Aby otrzymać doskonałą golonkę po bawarsku, mięso przed pieczeniem trzeba ugotować do miękkości, dzięki […]

Rogaliki drożdżowe

 Pyszne to mało powiedziane!. Rogaliki drożdżowe świetne na weekendowe śniadanie. Proces przygotowania jest naprawdę bardzo szybki. Sycące i mega smaczne. Składniki na 24 sztuki: – 600 g mąki pszennej […]

Koktajl z rubinowo-czerwonych grejpfrutów

Drinki z ginem i sokiem grejpfrutowym, to zdecydowanie propozycja dla osób, które nie przepadają za słodkimi smakami. Takie połączenie jest z pewnością orzeźwiającym drinkiem, który sprawdzi się podczas letnich spotkań […]

Ciasto drożdżowe Pantera

Idealny dla dzieci (i tych starszych!), ten Leopard Cake z dobrą kawą będzie Cię bawić i zachwycać! Składniki na 10 osób: – 1 saszetka suszonych drożdży piekarskich (7-8 g) – […]

Sos Hoisin – do dań i przekąsek

Sos hoisin jest przygotowywany na bazie soi i śliwek z przyprawami. Jego charakterystyczny czerwono-brązowy kolor i gęsta konsystencja sprawiają, że można wykorzystać go jako dip do dań i przekąsek. Słodko […]

Mimoza – idealna na śniadanie i lunch

Lekko owocowy smak z drobnymi bąbelkami szampana jest idealny na śniadanie lub lunch Składniki: drink – 2 części szampana/musujące – 1 część dobrej jakości soku pomarańczowego – 1 pomarańczowa łódka […]