Koktajl z rubinowo-czerwonych grejpfrutów

Drinki z ginem i sokiem grejpfrutowym, to zdecydowanie propozycja dla osób, które nie przepadają za słodkimi smakami.
Takie połączenie jest z pewnością orzeźwiającym drinkiem, który sprawdzi się podczas letnich spotkań w ogrodzie czy wtedy, gdy szukamy odpoczynku od wysokich temperatur.
Warto zaserwować go na samym początku imprezy, przed podaniem obiadu czy kolacji. Drink z ginem jest prosty w wykonaniu i może być gotowy w zaledwie kilka minut.
Ten wspaniały przepis na musujący koktajl grejpfrutowy łączy w sobie gin, Campari, świeży sok grejpfrutowy i gazowaną wodę. Dotyk Campari podkreśla jego piękny czerwony kolor, ale jeśli wolisz mniej gorzki napój, pomiń go.
Przepis na kwaskowy drink z ginem i sokiem grejpfrutowym
Składniki
1 ½ szklanki czerwonego lub różowego soku grejpfrutowego, najlepiej świeżo wyciśniętego
1 ½ szklanki mocno gazowanej wody
½ szklanki ginu
2 łyżki Campari
Kostki lodu
Kawałki lub plasterki grejpfruta do dekoracji, ja ozdobiłam brzegi kieliszków cukrem z lekkim dodatkiem kwasku cytrynowego i zielonego barwnika spożywczego.
Wskazówki:
Wymieszaj w dzbanku sok grejpfrutowy, wodę gazowaną, gin i Campari.
Napełnij 4 szklanki lodem i uzupełnij mieszanką koktajlową. W razie potrzeby udekoruj grejpfrutem.

Dodaj komentarz