Szynka parmeńska, mozzarella, jeżyny – Pyszne kanapki nie tylko na śniadanie

Fajny pomysł na szybką przekąskę, czyli kanapka na bagietce z mozzarellą, jeżynami i szynką parmeńską. Kilkanaście minut i gotowe. U mnie się sprawdziły na ostatniej imprezie, mają tylko jedną wadę – za szybko znikają. Polecam spróbować, bo są szybkie w przygotowaniu i świetnie smakują 🙂


Potrzebujesz:
– bagietka
– jeżyny
– szynka parmeńska
– rukola
– ser mozzarella kula
– sos Aceto Balsamico (ocet balsamiczny)
Dodatkowo: serek kremowy wymieszany z ząbkiem czosnku, szczyptą soli i pieprzu.
Kulę mozzarelli pokrój w plastry.
Bagietkę pokrój na cienkie kromki, posmaruj serkiem kremowym, połóż kilka gałązek rukoli, nieregularnie zwiniętą szynkę parmeńską, plaster mozzarelli i jeżynę przekrojoną na pół. Całość skrop octem balsamicznym.
Smacznego.

Dodaj komentarz