Krewetka z chorizo – Prosta, ale elegancka przekąska pełna bogatych smaków

Szybkie do zrobienia i niezwykle smaczna przekąska. Chorizo i krewetki z sosem rosyjskim i dużą ilością czosnku. Prosta, ale elegancka przekąska pełna bogatych smaków.
Potrzebujesz:
– krewetki
– chorizo (hiszpańska kiełbasa)
– sos rosyjski (przepis tu)
– rozmaryn
– 2 ząbki czosnku
– pół łyżeczki papryki
– łyżeczki porcelanowe
– łyżeczka masła
Masło rozpuść na patelni, przeciśnij czosnek przez praskę, chwilę smaż. Dodaj krewetki, posyp papryką w proszku, smaż 2-3 minuty, po chwili odstaw z ognia.
Chorizo pokrój w plasterki, podsmaż na patelni z małą ilością tłuszczu (nie przypal).
Na porcelanowej łyżeczce połóż plaster chorizo, jedną krewetkę, trochę sosu rosyjskiego i udekoruj rozmarynem.

Smacznego.

Dodaj komentarz