Smaczna i zdrowa świąteczna kanapka w kokilce/kokarda

Łatwe w przygotowaniu mini kanapki to gwarancja udanego wieczoru aperitifowego! W zależności od upodobań można przygotować tradycyjne mini kanapki z białym pieczywem, wykorzystać wrapy, a nawet pokryć nadzienie plasterkami wędzonego łososia lub paskami cukinii. Odkryj wszystkie nasze pomysły na przepisy!
Potrzebujesz:
– żytni chleb
– cztery jajka
– łyżka majonezu
– 1/2 łyżeczki musztardy dijon
– sól i pieprz do smaku
– pomidorki koktajlowe
– marchewka
Obieraczką wytnij z marchewki cienkie długie paski, posyp solą, odstaw na godzinę, następnie wypłukaj i osusz.
Ugotuj jajka na twardo, oddziel żółtka, przełóż do miseczki. Żółtka wymieszaj z majonezem, musztardą, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pomidorki przekrój na pół.
Z chleba wytnij kółka, posmaruj masą jajeczną jedną część i przykryj drugą, ustaw w pionie. Z pasków marchwi składaj kokardę połóż pół pomidorka, zepnij pikerem i umieść na kanapce. Udekoruj listkiem mięty.


Smacznego.

Dodaj komentarz