Ażurowe koszyczki z ciasta francuskiego

Przystawki z ciasta francuskiego to świetny sposób na dodanie słodkich i pikantnych opcji do następnego spotkania. Ciasto francuskie to delikatny i wszechstronny składnik, który doda elegancji Twoim przystawkom. Ma pyszne, łuszczące się warstwy, które są chrupiące i maślane.
Zaskocz swoich gości, znajomych, rodzinę, pysznymi ażurowymi koszyczkami z ciasta francuskiego.
Potrzebujesz:
– ciasto francuskie
– szynka szwarcwaldzka
– rukola
– ser parmezan w płatkach
– metalowe foremki
Z ciasta francuskiego wytnij kółka ok. 12cm. ponacinaj w kilku miejscach. Umieść na odwróconej foremce lekko posmarowanej oliwą, ciasto porozciągaj, posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 15 minut w temp 200 stopni lub do zrumienienia. Po wystudzeniu zdejm z foremek.
Napełnij każdy koszyczek rukolą, włóż plaster szynki szwarcwaldzkiej nieregularnie zwiniętej i kilka płatki sera parmigiano reggiano.
Smacznego.

Dodaj komentarz