Verrine z łososiem i świeżym kozim serem

Verrine z łososiem i świeżym kozim serem
Verrines są eleganckie, lekkie i idealne na przyjacielski aperitif! Proste i smaczne przepisy, które zaskoczą Twoich gości
Składniki:
– 200g wędzonego łososia
– 200g kozi ser (petit billy)
– 2 łyżki stołowe świeżej śmietany 18% lub śmietana sojowa
– szczypiorek
– 1 jabłko Granny Smith
– rzodkiewka i ogórek do dekoracji
– szklaneczki
Odłóż 4 plasterki łososia wędzonego, pozostałego łososia i jabłko pokrój na małe kawałki (zostaw ćwierć jabłka do dekoracji).
W salaterce wymieszaj kozi ser, posiekany szczypiorek, a następnie śmietanę, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Na spód każdego verrine w szklaneczce ułóż wędzonego łososia, kawałki jabłka, następnie warstwę musu śmietanowego.
Wykonaj operację po raz drugi. Zakończ warstwą musu kremowego.
Do każdej szklaneczki włóż po trzy różyczki z wędzonego łososia, trzy plastry ogórka i trzy plastry rzodkiewki (jeżeli plastry ogórka i rzodkiewki są zbyt duże – przekrój na pół), zakończ plastrami jabłka Granny Smith.
Przechowuj w lodówce przed podaniem.


Smacznego.

Dodaj komentarz