Pyszne, wiosenne i zdrowe przekąski z ogórka, wędzonego łososia i serka śmietankowego. Są bardzo wygodne w użyciu ponieważ można wziąć je po prostu w rękę. Można je podać na śniadanie, jako przekąska na imprezie lub jako przystawka do grilla.
Roladki z ogórka z twarożkiem i łososiem:
Składniki:
– 1 długi świeży ogórek
– 150g serka śmietankowego
– 1 łyżka jogurtu naturalnego
– 100g łososia wędzonego
– pół pęczka szczypiorku posiekanego
– sól i pieprz, szczypta czosnku w proszku
Serek śmietankowy wymieszaj z jogurtem, szczypiorkiem oraz czosnkiem, solą i pieprzem – do smaku.
Ogórka pokrój za pomocą obieraczki do jarzyn lub krajalnicy w cieniutkie paseczki.
Układaj plasterki ogórka, tak aby lekko na siebie nachodziły. Ogórki posmaruj serkiem, ułóż plastry łososia wędzonego.
Całość ciasno zwiń tworząc zgrabny rulon. Pokrój na kawałki.
Smacznego.