Figi faszerowane serem Danablu in slices, orzechami włoskimi i miodem

Prosty 15 minutowy przepis na pieczone figi z serem Danablu in slices, orzechami włoskimi, miodem i szałwią.
Danablu in slices to ser pleśniowy z przerostem niebieskiej pleśni o stanowczym i wyrazistym, słonawym smaku połączonym z intensywnym aromatem sera pleśniowego. Wytwarzany na bazie naturalnych składników.
Te pieczone figi to elegancka pikantna przystawka, którą pokochają Twoi goście!


Potrzebujesz:
– 6 fig
– 80g sera Danablu in slices
– 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
– 2 łyżki miodu
– listki szałwii
Figi opłukać, naciąć nożem na krzyż, w powstałe rowki włożyć mieszankę sera Danablu z orzechami, polej miodem i wstaw na pięć minut do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika przełóż na półmisek, udekoruj listkami mięty.
Smacznego.

Dodaj komentarz