Ser pleśniowy na kanapce – Jak zrobić ładne i pyszne kanapki

Problem z czym zjeść kanapkę, nieraz zatrzymał nas przy lodówce na dłużej. Bo gdy na półkach tyle smakowitości, trudno się zdecydować. Ser, szynka, a może domowe pikle. Tymczasem w brzuchu burczy coraz głośniej, a decyzję z każdą minutą – zamiast łatwiej – podjąć coraz trudniej. A może nie trzeba wybierać? Może wziąć wszystko i stworzyć kanapkę idealną – przełożoną wyłącznie ulubionymi składnikami?


Kanapka z serem pleśniowym
– grzanki z bagietki
– Ser pleśniowy Blue Delikate
– serek śmietankowy
– świeży ogórek
– owoce granatu, rzeżucha
Ogórek pokrój w cienkie plastry. Ser pleśniowy pokrój w nieduże trójkąty.
Serek śmietankowy przełóż do worku cukierniczego z ozdobną tylką, wyciśnij rozetę na grzankę, ustaw plaster ogórka, trójkąt z sera pleśniowego, listki rzeżuchy i owoce granatu.
Smacznego.

Dodaj komentarz