Roladki z szynki chętnie goszczą na naszych wielkanocnych stołach. Takie rollsy sprawdzą się również na wszelkiego rodzaju imprezach, domówkach czy spotkaniach towarzyskich. Smaczne, szybkie i łatwe w przygotowaniu roladki.
Składniki: ( na 6 porcji )
– 6 plastrów szynki okrągłe
– 2 jajka
– majonez czosnkowy
– 1/2 czerwonej papryki
– 4 rzodkiewki
– mały ogórek konserwowy
– szczypior
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ćwiartki. Czerwoną paprykę i ogórek pokrój w słupki. Rzodkiewkę pokrój w plastry.
Każdy plaster szynki posmaruj sosem czosnkowym, ułóż dwa kawałki papryki, dwa-trzy kawałki ogórka, kilka rzodkiewek, ćwiartkę jajka.
Szynkę zwiń i zwiąż szczypiorem.
Smacznego.