Przekąski w szklanych pucharkach są mile widziane na stole. Pięknie się prezentują, są smaczne, a dodatkowy atut – szybko można je przygotować. Dziś tematem przewodnim przekąski jest wędzony łosoś – popularny i lubiany wśród smakoszy ryb.
Często nie podaję ilości użytych produktów – zdecydujecie sami ile pucharków chcecie zrobić.
Składniki:
– groszek konserwowy
– ogórek konserwowy
– wędzony łosoś
– majonez czosnkowy
– pasta kawiorowa
– plasterki cytryny
– do dekoracji: listki kopru lub pietruszki
– szklane pucharki (ok.100ml)
Groszek konserwowy odsącz z zalewy.
Łososia wędzonego pokrój w drobne kawałki, plasterki cytryny przekrój na pół.
Do pucharka szklanego wsyp 2-3 łyżeczki groszku konserwowego, wyciśnij trochę majonezu czosnkowego, na to pasta z kawioru. Całość przykryj posiekanym łososiem wędzonym. Udekoruj cytryną i listkiem pietruszki lub kopru.
Smacznego.