Szybkie kanapki z mascarpone na bagietce – trzy sposoby

Szybkie kanapki z mascarpone na bagietce – trzy sposoby.

I. Bagietka z mascarpone i łososiem wędzonym
– serek mascarpone
– łosoś wędzony
– rzodkiewka
– sałata krucha
– czereśnie koktajlowe
– majonez czosnkowy
Łososia pokrój w małe paseczki, każdy zroluj. Rzodkiewkę pokrój w ósemki. Bagietkę pokrój lekko po skosie, każdą kromkę posmaruj majonezem czosnkowym, przykryj sałatą kruchą. Na środku, ozdobną tylką, wyciśnij rozetę z serka mascarpone. Rozetę udekoruj zwiniętym łososiem, kawałkiem rzodkiewki i jedną czereśnią.


II. Bresaola della valtellina z serkiem mascarpone
– Bresaola della valtellina
– serek mascarpone
– pomidory koktajlowe
– winogrona zielone
– rzodkiewka
– sałata krucha
– listki pietruszki
– oliwki zielone
– majonez czosnkowy
Bagietkę pokrój lekko po skosie, każdą kromkę posmaruj majonezem czosnkowym, przykryj sałatą kruchą.
Na każdej kromce zrób dwie rozety z serka mascarpone. Bresaolę della valtellinę przekrój na pół lub trzy części, zwiń w ozdobne różyczki i ułóż na jedną rozetę, ozdób listkami pietruszki.
Pomidorki, winogrona, rzodkiewkę i oliwki zielone pokrój na mniejsze części (mogą być ósemki). Na drugiej rozecie z serka mascarpone układaj: ćwiartkę rzodkiewki, winogrona, pomidorka i ćwiartkę oliwki zielonej. W środek wciśnij odrobinę serka.


III. Bagietka z jajkiem, ogórkiem i czerwoną cebulą
– ogórek zielony
– czerwona cebula
– majonez czosnkowy
– sałata krucha
– mini papryka czerwona
– jajka ugotowane na twardo
Bagietkę pokrój lekko po skosie, każdą kromkę posmaruj majonezem czosnkowym, przykryj sałatą kruchą.
Cebulę obierz, pokrój w bananki, ogórek w cienkie plasterki – każdy plasterek na pół, jajka w plastry.
Na sałatę układaj: ogórek, cebulę, ogórek, zakończ plasterkiem jajka. Mini paprykę pokrój w słupki, ułóż po dwa na jajku.


Smacznego.

Dodaj komentarz