Przekąska ta doskonale sprawdza się gdy odwiedzą nas niespodziewani goście. Awokado i serek śmietankowy ułożony fantazyjnie. Przygotowujemy ją krótko przed spożyciem z dwóch powodów:
– awokado ma tendencję do ciemnienia
– zbyt długie przechowanie rozmiękcza babeczki
Poza tym ma same zalety, proste i szybkie w wykonaniu a równocześnie smaczne.
Składniki:
– awokado (średnio dojrzałe)
– łyżka soku z cytryny
– sól do smaku
– 130g serka śmietankowego
– łyżka jogurtu naturalnego
– słone babeczki
Awokado obierz, przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem lub blenderem na jednolitą masę, dodaj sok z cytryny i sól do smaku, wymieszaj.
Serek śmietankowy połącz z jogurtem naturalnym, dopraw solą, wymieszaj. Awokado i serek przełóż osobno do dwóch rękawów cukierniczych.
Do babeczki wyciśnij najpierw jeden składnik – może to być awokado – a później drugi składnik, ozdób jak na zdjęciu.
Smacznego.