Mini kanapeczki na sucharkach są pełne smaku i trudno się od nich oderwać, a dodatkowo ozdobione jadalnymi kwiatami wyglądają obłędnie na stole. Są bardzo wygodne do serwowania, gdyż wystarczy ułożyć je na dużym talerzu a obok położyć serwetki.
Jeżeli zostanie wam trochę pasty, posmaruj nią bułeczki i zrób sobie smakowite śniadanie „poimprezowe”!
Składniki:
– mini suchary
– 6 żółtek
– filet śledzia 60g
– burak gotowany 80g
– 2 łyżki majonezu
– szczypior 6 szt
– sałata karbowana
– winogrona białe
– anchois
– sól i pieprz do smaku
Do dekoracji: żywe kwiatki mini bratka
Do miseczki przełóż żółtka, śledzia, buraka, majonez, szczypior, dopraw solą i pieprzem, zblenduj na jednolitą pastę.
Na sucharach zrób kleksa z pasty, połóż sałatę karbowaną, wyciśnij tylką rozetę z pasty. Ułóż anchois i połowę winogrona. Wbij wykałaczkę ozdobną.
Smacznego.