Czy uważasz, że jajka na twardo są takie nudne? Oznacza to, że nie wypróbowałeś jeszcze naszej różnorodnej oferty: wiosenne jajka, jajka diabelskie dla miłośników pikantnych jaj, które wprowadzają powiew radości na stół, dekorowane jajka, aby zainaugurować Twoje wielkanocne menu … jak wiele jest sposobów, aby odkryć na nowo to proste podstawowe przygotowanie! Do nadziewania jajek faszerowanych, które dziś proponujemy, użyliśmy żółtka i majonez: kilka składników a mamy pyszny, wesoły i kolorowy rezultat. Idealne jako przystawka lub na aperitif w gronie przyjaciół, jajka faszerowane po raz kolejny to piękna i smaczna niespodzianka!
Składniki:
– 6 jajek ugotowanych na twardo
– 2 łyżki majonezu
– sól i pieprz do smaku
– sok z buraków
Do dekoracji:
– kilka pierścieni cebuli czerwonej
– koper
Ugotowane i obrane jajka zanurz w soku z buraków na minimum godzinę. W zależności jak długo jajka będą w soku tym intensywniejszy będzie kolor.
Wyjmij jajka z soku osusz i przekrój na pół. Żółtka włóż do miseczki, dodaj majonez, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj na jednolitą masę.
Szprycą wyciskaj pastę do kolorowych białek, udekoruj pierścieniami cebuli i koprem.
Smacznego.