Wiosenne faszerowane jajka

Jajka faszerowane to klasyczny przepis, idealny na święta, Wielkanoc, przyjęcia i inne spotkania w gronie rodzinnym lub przyjaciół..
Przepis na jajka wiosenne to połączenie kilku prostych składników, w tym jajek na twardo, majonezu, jogurtu greckiego soli, pieprzu, oczywiście ogórek zielony i rzodkiewka . Otóż to. Połączenie nowalijek z majonezem i żółtkami , uzyskujemy ciekawy smak.
Prosta, szybka i smaczna przekąska w sam raz na zbliżające się święta. Takie przekąski robię również bez okazji, gdy tylko naleci mnie ochota na wiosenne jajka faszerowane 🙂
Ilość składników można zwiększać proporcjonalnie – w zależności ile chcemy zrobić jajek faszerowanych 🙂

Wiosenne faszerowane jajka:
Składniki:
– 2 jajka
– kawałek ogórka zielonego
– 2-3 rzodkiewki
– łyżka posiekanego szczypiorku
– sól, pieprz do smaku
– listki pietruszki do dekoracji
– łyżka majonezu
Jajka gotuj na twardo (6 minut od zagotowania się wody), odcedź, zalej zimną wodą, gdy są zimne obierz ze skorupek.
Przekrój na pół. Żółtka przełóż do miseczki, dodaj kawałek ogórka i rzodkiewki, pokrojone w drobną kostkę, rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, szczypiorek,  dopraw solą, pieprzem, wymieszaj. Wypełniaj masą połówki jajek. Każde jajko udekoruj pokrojonym w kostkę ogórka i rzodkiewki, górę wykończ ćwierć plasterkiem ogórka, rzodkiewki i listkiem pietruszki.

Smacznego.

Dodaj komentarz