Tatar śledziowy

Śledź to ryba o wyrazistym smaku, bogata w pełnowartościowe białko, w porównaniu z innymi rybami w przystępnej cenie i łatwo dostępna. Polecam błyskawiczny tatar śledziowy na szybką przekąskę, bardzo smaczny.
Pięknie dekoracyjny tatar śledziowy.
– kilka śledzi z oleju lub marynowanych
– kilka ogórki konserwowe
– kilka buraczki gotowane
– kilka cebul
– pęczek szczypiorku i natki pietruszki
– kilka łyżek oliwy
– żółtko
– pieprz i sól
Wszystkie składniki drobno posiekać i ułożyć na talerzu w kręgi. Wokół brzegu talerza – ogórki, następnie kolejno buraczki, cebulę, śledzie, wreszcie w środku na posiekanym szczypiorku i natce pietruszki, surowe żółtko starannie oddzielone od białka. Posypać przyprawami, skropić oliwą i oprószyć zieleniną.
Smacznego

Dodaj komentarz