Domowe lody jagodowo-jogurtowe

Szukamy alternatywy do schłodzenia organizmu. Proste domowe lody jagodowo-jogurtowe na letnie upały i nie tylko. Kilka składników i mało wysiłku, mamy pyszne lody. Już nie musimy biegać do sklepu i doszukiwać się czy są tam owoce czy tylko aromat owoców. Sami robiąc wiemy z czego robimy i co dodajemy, bez ulepszaczy, konserwantów, aromatów.
Składniki:
– 500g mrożonych jagód
– 3-4 łyżki cukru pudru (lub więcej jeśli owoce są mało słodkie)
– 500g jogurtu naturalnego
– łyżka soku z cytryny
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy razem za pomocą miksera lub blendera.
Masę przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażalnika, co pół godziny dokładnie mieszamy, powtarzając czynność 5-7 razy, w zależności od temperatury zamrażalnika.
Lody nakładamy do pucharków za pomocą gałkownicy do lodów.
Smacznego.

Dodaj komentarz