Szybko, efektownie i pysznie. Bułeczki chrupiące na śniadanie i nie tylko.
Składniki:
– 4 bułki kajzerki
– 25dkg grzybów leśnych lub pieczarek
– 4 jajka
– duża cebula
– 15 dkg startego sera żółtego
– masło, sól i pieprz do smaku
Z bułek ścinamy wierzchy i wydrążamy miąższ.
Środek smarujemy masłem.
Grzyby leśne po namoczeniu – siekamy na drobno. Cebulę pokrojoną w kostkę lekko szklimy, dorzucamy grzyby, smażymy. Jeżeli nie mamy grzybów leśnych, zastępujemy je pieczarkami. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.
W zagłębienia powstałe w każdej z bułek najpierw włożyć trochę grzybów,
następnie wbić po jednym jaju
posypać startym żółtym serem. Wstawić do gorącego piekarnika na 180 stopni, piec 20 minut.
Smacznego.