Kolorowe szaszłyki z grilla z dodatkiem mięsnych i warzywnych składników to sycąca i szybka przekąska! Sekret na dobre szaszłyki tkwi w marynacie, aromatycznych przyprawach, różnorodnych dodatkach i odpowiednim grillowaniu!
Szaszłyki na grilla to bardzo prosta przekąska! Co jest w nich takiego niezwykłego? A to, że mogą być przyrządzane na wiele sposobów – jak tylko tego chcemy.
Grillowane szaszłyki mogą składać się zarówno z mięsnych, jak i warzywnych dodatków. Mile widziane są także pieczarki i owocowe dodatki, takie jak ananas czy figi. Powinno być jak najbardziej kolorowo! Oczywiście niezbędną jest papryka różnokolorowa, czerwona lub biała cebulka oraz cukinia. Możemy dołożyć również kawałki wędzonego sera, młode ziemniaczki, wybór zależy od naszej fantazji i smaku.
Prosty i szybki sposób na szaszłyki, gdy nie mogliśmy wcześniej przygotować mięsa w marynacie.
Potrzebujemy:
– paprykę
– cebulkę
– dobrą kiełbaskę
– podwędzany boczek
Wszystkie składniki pokroić w kostkę, nadziewać naprzemiennie na szpikulec lub patyczki.Grillujemy.