Zapiekanki z pieczarkami

Zapiekanki to doskonały pomysł na szybki, sycący i niedrogi posiłek. Doskonale sprawdzają się w razie niezapowiedzianych gości. Domownicy uwielbiają je za to, że do ich przygotowania można użyć składników dostępnych aktualnie w lodówce. Ich smak zależy wyłącznie od naszej wyobraźni. Zaskocz więc swoich gości, przygotowując smaczne zapiekanki.
Składniki:
– Chleb tostowy
– pieczarki ok.300g
– cebula
– ser żółty
– sos pomidorowy
– sól i pieprz do smaku
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć z odrobiną masła. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać do cebuli i razem smażyć, do odparowania soku z pieczarek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Każdą kromkę chleba tostowego smarujemy delikatnie masłem i sosem pomidorowym (można zrezygnować z sosu), kładziemy pieczarki i przykrywamy żółtym serem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10 minut.
Smacznego!

Dodaj komentarz